Inovacije u tvrtkama

Inovacije i inovacijska kultura ključni su čimbenik uspjeha poduzeća. Razvoj novih tehnologija, skraćivanje životnog ciklusa proizvoda i rastuća globalna konkurencija povećavaju važnost inovacija, ne samo za budući rast tvrtki, već i za njihov dugoročni opstanak.

Posebno u ovim teškim vremenima povećane nesigurnosti zbog globalne pandemije COVID 19, inovacije mogu značajno pridonijeti opstanku tvrtki ili čak njihovom rastu.

Inovacije, istraživanje i razvoj

Inovacije i aktivnosti istraživanja i razvoja danas su postale sveprisutne teme u ekonomiji. Razlog leži u činjenici što su visoko inovativna gospodarstva ona koja postižu najveću razinu konkurentnosti. Osim toga, danas se inovacije smatraju osnovnom polugom društveno-ekonomskog razvoja nacionalnih ekonomija. Unutar Ekonomskog Instituta, Zagreb znanstvenike i znanstvenice ponajprije zanima inovativnost na razini poduzeća, kao i funkcioniranje inovacijskih sustava na nacionalnoj i regionalnoj razini. Što se tiče analiza inovativnosti, naglasak je na analizama inovativnosti na razini poduzeća i to kod malih i srednjih poduzeća.

Dodatno, vrlo je važan fokus istraživanja na Institutu i analiza učinaka djelovanja pojedinih inovacijskih programa, kao i analiza učinaka djelovanja poreznih olakšica pri istraživačko-razvojnim projektima na ukupnu razinu inovativnosti u Hrvatskoj. Činjenica je da se veća razina inovativnosti pojavljuje kod poduzeća u stranom vlasništvu u odnosu na ona u domaćem vlasništvu, što se objašnjava prisustvom izravnih stranih ulaganja (ISU) u tim poduzećima. Iz tog razloga naše istraživače zanima utjecaj transfera znanja na inovativnost poduzeća kao i utjecaj transfera znanja koji se događa pri ISU na njihovu produktivnost.

Konačno, opće je poznata činjenica kako povećanje razine inovativnosti ovisi i o dostupnosti financijskih sredstava u nacionalnoj ekonomiji. Zbog toga se kao važno pitanje koje istražuju znanstvenici na Ekonomskom institutu, Zagreb ističe dostupnost financijskih sredstava i njihov utjecaj na inovativnost, kao i determinante financiranja inovacija na makro i mikro razini.

Inovacija kao poslovna imovina

Tvrtke su svjesne da je inovacija imovina koja ima svoju vrijednost i utjecaj na vrijednost cijelog poduzeća, jer ispravna strategija može značajno pridonijeti rastu i ugledu tvrtke, jačajući time tržišnu poziciju i time posljedično jačajući snagu pregovora, marketinga, razvoja i financijske snage.

Inovacije i tehnološki razvoj

Inovacije i tehnološki razvoj u tvrtkama izuzetno su važni za povećanje konkurentnosti gospodarstva. Razvoj novih tehnologija, skraćivanje životnog ciklusa proizvoda i rastuća globalna konkurencija povećavaju važnost inovacija ne samo za budući rast poduzeća, već i za njihov dugoročni opstanak.

Inovacije i inovacijska kultura

Inovacije i inovacijska kultura ključni su čimbenik uspjeha poduzeća. Uspješne tvrtke uvođenje inovacija svrstavaju među svoje glavne prioritete. S obzirom na brzinu promjena koju diktiraju brzi tehnološki razvoj i društveni izazovi, uloga inovacija samo će se jačati u budućnosti.

Tradicionalne industrije također se digitaliziraju, postaju pametne i teže poboljšanju okoliša. Tvrtke moraju biti otvorene za nove ideje i promjene, poticati kreativnost i inovativnost svih zaposlenika, kao i nagrađivati ​​i realizirati dobre ideje. Stoga su ulaganja u istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije ključni čimbenici konkurentnosti gospodarstva.

Brzo iznošenje sjajnih ideja na tržište

Najbrži na tržištu, najbrži u rastu

Najinovativnije tvrtke rastu brže od tržišta. Otporne su i prilagodljive. One predviđaju rizik i brzo mijenjaju smjer kad je to potrebno. No pronaći izvrsne ideje, odabrati u koje ćete investirati i brzo ih dovesti do komercijalizacije daleko je od jednostavnog. Pa, kako to najbolje tvrtke izvode?

Tijekom posljednjih pet godina, najbolji inovatori povećali su tržišnu kapitalizaciju preko 190 puta više od onih s najmanje inovacija.

Oracle riješenje za upravljanje inovacijama

Softverska rješenja za inovacije mogu vam značajno pomoći u prikupljanju novih ideja i stvaranju prijedloga za realizaciju ideja. Saznajte kako vam Oracle Fusion Cloud PLM može pomoći u procesu za što brže prikupljanje, visokokvalitetnih inovacija i usklađivanju razvoja i uvođenju novog proizvoda na tržište.

Upravljanje inovacijama

Vozite brže, pametnije inovacije i osigurajte održivi rast. Oracle Cloud PLM pomaže vam u održavanju profitabilnog cjevovoda za inovacije koji se pokreće stalnim tokom najvažnijih, ciljanih i relevantnih ideja.

Hvatajte ideje posvuda

Hvatajte ideje iz bilo kojeg izvora za nove proizvode, usluge, tržišta ili iskustva kupaca. Procijenite svaki prijedlog u perspektivi potreba za resursima, procijenjene vrijednosti, troškova i ograničenja od 360 stupnjeva.

Demo-Oracle
Upravljajte zahtjevima i konceptima

Dokumentirajte, odredite prioritete i dogovorite se o zahtjevima koji se koriste u razvoju inovacijskih koncepata. Ponovno upotrijebite postojeće predmete, tražite zahtjeve kroz dizajn i potvrdite da su svi ispunjeni kako bi se smanjili rizici uvođenja novih proizvoda.

Ugradite agilnost u portfelje inovacija

Uravnotežite temeljne, susjedne i transformacijske inicijative za inovacije, usklađujući svoje resurse, ublažavanje rizika i proračune. Koristite analizu najbolje prakse za odabir portfelja inovacija koji postiže vaše strateške i profitne ciljeve.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.