Izazovi pred voditeljima projekata u modernim organizacijama

Upravljanje projektom se mijenja. Očekivanja su različita za projektne organizacije i jučerašnji projektni alati više nisu primjereni. Problem s kojim se suvremene organizacije bore često je povezan s nedovoljnim alatima za planiranje i upravljanje projektima gdje upravitelji jednostavno ne dobivaju potrebne informacije o statusu projektnih inicijativa i njihovog izvršenja. Nedostaje im jasan uvid na kojim projektima rade njihovi ljudi. Štoviše, nedostaje im pregled financijskog plana s mogućnošću razvrstavanja i dekonstrukcije troškova na najfiniju razinu njihovog porijekla. U nedostatku informacija o vještinama koje im ljudi posjeduju i njihovoj dostupnosti, voditelji projekata ne mogu na odgovarajući način identificirati prave resurse za potrebe različitih projektnih inicijativa.

Danas se od organizacija očekuje osnaživanje timova i brže izvođenje projekata s većom vrijednošću za kupce. Projekt je postao više suradnički i interaktivan. Upravljanje projektima prelazi u oblak, iskorištavajući sposobnost podataka u stvarnom vremenu kojima se može pristupiti svugdje, bilo kad i putem različitih kanala (računala, telefoni, tableti). Za razliku od lokalnih sustava, aplikacije zasnovane na oblaku mogu skalirati i rasti zajedno s organizacijama koje ih koriste.

Oracleovo rješenje za upravljanje projektima

Oracle ima moderno rješenje za upravljanje projektima temeljeno na oblaku koje je stvoreno za današnje projekte. Projektni timovi surađuju i postižu bolje rezultate pomoću mobilnih i društvenih alata koji odgovaraju načinu rada. Voditelji projekata mogu se usredotočiti na analitiku radi poboljšanja izvedbe, a ciklusi naplate smanjuju se rezultirajući poboljšanim novčanim tokom. Kombinirajući upravljanje projektima s ERP-om, tvrtka koristi podatke o performansama u stvarnom vremenu i uvid u troškove kako bi klijentima pružila bolje i brže projekte.

Oracleovo rješenje za upravljanje projektnim zaduženjima (Task Management)

Mnoge današnje aplikacije za upravljanje projektima usredotočene su isključivo na potrebe voditelja projekata, iako većinu posla na projektima obavljaju članovi tima. Oracle Task Management Cloud pruža članovima tima mogućnost stvaranja vlastitih zadataka, spremnih za usklađivanje s postojećim planom od strane voditelja projekata. Pomaže olakšati opterećenje jedne osobe i osigurava preciznije planiranje.

Oracle Task Management Cloud isporučuje se kao dio Oracle Project Portfolio Management Cloud-a, širokog, cjelovitog rješenja koje pruža opsežnu podršku organizacijama vođenim projektima i kontinuiranim inovacijama u ključnim tehnologijama poput mobilnih, društvenih i analitičkih, implementiranim u oblaku kako bi se postiglo više , brže i s manje resursa.